назад

На Вижниччині обговорили питання приведення установчих документів громадських організацій району у відповідність до нових вимог Податкового кодексу України

2016 11 10V 19 листопада 2016 року у приміщенні Вижницької районної державної адміністрації відбулася семінар-нарада, присвячена обговоренню питання приведення установчих документів громадських формувань Вижницького району у відповідність до вимог Податкового кодексу України.

Захід проводився під головуванням керівництва Вижницької районної державної адміністрації, за участі голів профспілкових організацій та громадських формувань Вижницького району.

2016 11 10V 2До участі у обговоренні питань порядку денного семінару-наради також долучилися в.о. директора Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Сележан та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами зазначеного центру Юрій Колодченко.

Представники системи безоплатної правової допомоги зосередили увагу на питаннях порядку реєстрації громадських організацій, а також внесення змін до відомостей про такі організації, виконання функцій фронт-офісу у цій сфері, що забезпечують центри надання адміністративних послуг та центри безоплатної вторинної правової допомоги, проаналізували новації, пов’язані з веденням Реєстру неприбуткових установ та організацій тощо.

За результатами проведеного заходу вирішили посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадськості району, визначили алгоритм подальших дій представників громадських формувань, суб’єктів реєстрації, податкових органів, спрямованих на виконання вимог законодавства та запобігання виключенню громадських формувань з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Цього ж дня, працівники Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у співпраці з представниками Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області провели консультування та надали детальні роз’яснення щодо порядку внесення змін до установчих документів громадських формувань.

По завершенню консультування представники Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області та фахівці системи безоплатної правової допомоги узгодили організаційні питання забезпечення належної взаємодії під час проведення державної реєстрації (у тому числі внесення змін до відомостей) громадських формувань Вижницького району.