назад

На Запоріжжі обговорили актуальні питання діяльності установ системи безоплатної правової допомоги Запорізької та Донецької областей

20171109 11413819 листопада поточного року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях пройшло засідання керівної ради. Участь у заході прийняли керівництво Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД та начальники відділів РЦ.

       В ході засідання керівної ради обговорювалися актуальні питання діяльності Регіонального, місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх відділів «Бюро правової допомоги», і стан виконання планів роботи установ системи безоплатної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та основні показники їх діяльності станом на 30.09.2017.

       Також було розглянуто питання щодо рейтингової оцінки діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відділів «Бюро правової допомоги» за підсумками ІІІ кварталу 2017 року, яке викликало бурхливе обговорення між учасниками засідання.

       Особливу увагу було приділено пріоритетним напрямкам діяльності Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та місцевих центрів з надання БВПД у 2018 році і плануванню роботи згідно пріоритетних напрямків на 2018 рік при формуванні Регіонального плану надання безоплатної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях на 2018 рік.

       Не оминули увагою й взаємодію установ системи БПД з органами місцевого самоврядування в частині розроблення та прийняття Програм надання безоплатної правової допомоги. Під час розгляду зазначеного питання директори місцевих центрів навели приклади позитивного досвіду щодо взаємодії з органами місцевого самоврядування в напрямку вищезгаданої співпраці.

       Окремо було розглянуто питання щодо стану організації роботи в стаціонарних пунктах консультування на КПВВ «Новоторїцьке» та «Мар’їнка», що включає в себе планування, графіки  роботи, матеріально-технічне та ресурсне забезпечення діяльності, а також моніторинг ефективності діяльності та якості надання безоплатної правової допомоги.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8 поверх

Донецька область:

м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а

ел.адреса: office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

  • Перший запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги      

м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 2-й поверх

  • Другий запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги      

м. Запоріжжя, майдан Профспілок, буд. 5

  • Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, буд. 99

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  

м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, буд. 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

  • Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

м. Маріуполь, пр. Нахімова буд. 82

  • Краматорськи місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20

Єдиний телефонний номер системи

безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103