назад

На Запоріжжі правники відзначили День миру

DSC06589Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області в рамках загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» приєдналися до святкування всесвітнього Дня Миру.



       DSC06542

    Міжнародний день миру – це дуже важливе свято для всього населення планети. Його проголосили ще в 1981 році резолюцією 36/67 Генеральної Асамблеї ООН. Тоді й вирішили, що це свято буде відзначатися в кожний третій вівторок вересня. Але в 2001 році, на черговій Асамблеї ООН було прийнято рішення, що тепер Міжнародний день миру буде відзначатися щорічно 21 вересня. Так само, це свято ще називають “День загального припинення вогню і відмови від насильства”.

        Представники Регіонального центру разом з запорізькою юстицією запустили до неба голубів – птахів, що символізують мир, та жовті і блакитні кульки – символічні кольори для нашої держави. Також правники провели вуличне інформування, під час якого роз’яснили городянам їх права та свободи. Запоріжці дізналися про наявність у них економічних, соціальних, політичних, екологічних, культурних, громадянських та особистих правах  і свободах громадян. А також про право на кваліфіковану безоплатну правову допомогу, яке закріплене у Конституції України та гарантоване державою.DSC06599

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8 поверх

Донецька область:

м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а

ел.адреса:    office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua