назад

На засіданні Ради адвокатів регіону обговорили зміни до закону про адвокатуру та залучення адвокатів до системи БПД

28829255 1647590198619895 1684664796 n

Менеджер з якості Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги і член Ради адвокатів Тернопільської області Віталій Сольський взяв участь у засіданні Ради адвокатів, що відбулося днями. Спільно з членами Ради обговорили завершальний етап конкурсу з відбору правозахисників до системи безоплатної правової допомоги та проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (нова редакція) та інших пов’язаних законодавчих актів України».

Разом із членами Ради адвокатів обговорили завершення останнього етапу конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Як наслідок, цьогоріч 94 адвокати виявили бажання укласти контракт із Регіональним і місцевими центрами та надавати безоплатну вторинну правову допомогу у цивільних, адміністративних та кримінальних справах, що, зі слів фахівця Центру, однозначно є показником успішності та перспективності системи безоплатної правової допомоги як соціальної програми Уряду України.

28721509 1647590415286540 1452268903 n

Віталій Сольський розповів членам Ради адвокатів про важливість функції, покладеної на структури системи БВПД щодо представлення інтересів клієнтів в судах, у тому числі в умовах змін у законодавстві та під час проведення управлінських реформ.

«Роль захисника зростає і вимагає від нього ще більш ретельної підготовки до розгляду справи, своєчасного та  професійного  застосування процесуальних інструментів в роботі, вміння вибору найефективнішого способу захисту інтересів клієнта. Долучаючись до системи БПД, адвокат, окрім бажання служити людям, захищаючи їх права та інтереси, покращує свій професійний розвиток у сфері права». – акцентував Віталій Сольський.

«Система БПД слугує гідним плацдармом для молодих правозахисників, які от-от вступили на правове поле діяльності і бажають отримати досвід захисту прав соціально незахищених громадян, де здобуті теоретичні знання підкріплюються практично». – зазначив менеджер з якості.

Нагадуємо, що адвокати, які пройшли конкурс, залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).