назад

Начальник бюро правової допомоги взяла участь в апаратній нараді Липоводолинської РДА

KoM 2017 24 07 zahyd LypovaDoLyna24 липня начальник Липоводолинського бюро правової допомоги Наталія Пилипенко взяла участь в апаратній нараді Липоводолинської районної державної адміністрації.

 

Наталія Пилипенко ознайомила присутніх з роботою Липоводолинського бюро правової допомоги, основними завданнями та функціями установи, порядком надання громадянам безоплатних юридичних консультацій, забезпечення доступу до послуг безоплатного адвоката, проаналізувала якісні та кількісні показники звернень клієнтів району до бюро. Вона наголосила: «Бюро правової допомоги – це державні установи, що об’єднують всеукраїнську професійну мережу юристів, готових надавати правову допомогу, захищати законні права та інтереси громадян України. Бюро є відділом Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, основні завдання якого – надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, проведення правопросвітницьких заходів на території району та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України».

KoM 2017 24 07 zahyd LypovaDoLyna2

Керівник відділу повідомила, що Липоводолинське бюро зайняло І місце за відносним рейтингом роботи бюро по Сумській області (показники на 10 000 населення) за перше півріччя 2017 року. За цей період працівники бюро прийняли 410 мешканців району, надали 384 правових консультацій та прийняли 26 письмових звернень про надання адвоката за рахунок держави мешканцям Липоводолинського району. Також організували роботу по доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України та надали послуги із доступу 21 особі. Наталія Пилипенконадала інформацію про роботу контакт-центру у Сумах, основним завданням якого є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань усім, хто звертається на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103. Зокрема вона зосередила увагу присутніх та тому, що роботу контакт-центру забезпечують 6 фахових юристів, які надають правові консультації з питань земельного, трудового, сімейного, кримінального, цивільного, адміністративного права та працюють цілодобово. Всі учасники заходу отримали інформаційні матеріали з контактами та адресою Липоводолинського бюро правової допомоги та Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Довідково:

Липоводолинське бюро правової допомоги обслуговує жителів Липоводолинського району та знаходиться за адресою:

42500, смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17

Тел. (05452) 5-16-33, (05452) 5-15-37

e-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213103.