назад

У Миколаєві обговорювали важливість об’єднання зусиль державних правозахисних інститутів з громадськістю

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Валентин Чистий прийняв участь у семінарі спрямованому на налагодження ефективної взаємодії регіональних осередків державних правозахисних інститутів та громадськості задля запобігання порушень прав людини.

У місті Миколаєві з 21 по 23 липня 2017 року за участі представників Миколаївської, Одеської, Херсонської та Кіровоградської областей пройшов триденний навчальний семінар «Взаємодія національних правозахисних інститутів та громадськості з метою попередження порушень прав людини та забезпечення їх належного розслідування в діяльності правоохоронних органів». Організатором заходу виступив Експертний центр з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

У ході семінару в своєму виступі Валентин Чистий висвітлив правові аспекти діяльності Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області. Директор центру роз’яснив стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі та наголосив на важливості взаємодії Регіонального центру з іншими правовими інститутами держави та громадськістю з метою попередження порушень прав людини та реагування на виявлені порушення з боку правоохоронних органів.

Участь у семінарі також взяли представники Управління забезпечення прав людини Національної поліції України, представники Генеральної прокуратури України та працівники прокуратури Миколаївської області.

Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46,
тел.: (0512) 37-50-43. Або зателефонувати на цілодобову гарячу
лінію: 0 (800) 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).