назад

Надання безоплатної правової допомоги у Чернігівській області- підсумки роботи за 2021 рік.

23 лютого 2022 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області було організовано та проведено обговорення підсумків роботи центрів та бюро правової допомоги Чернігівщини у 2021 році. Участь у заході взяли керівники та працівники Регіонального центру, Чернігівського, Менського та Ніжинського місцевих центрів.

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська наголосила, що довіра до системи безоплатної правової допомоги зростає.

У 2021 році Регіональним центом було видано 1504 доручення для здійснення захисту у кримінальному процесі. Завдяки чому у 79 випадках вдалось домогтись звільнення від відбування покарання з випробуванням, у 221 випадках було призначено мінімальне або більш м’яке покарання, ніж передбачене законом, у 12 випадках відбулось обрання більш м’якого запобіжного заходу.

У 2021 до місцевих центрів та бюро правової допомоги області звернулось 16159 осіб. Протягом минулого року місцевими центрами з надання БВПД було зареєстровано 27 715 звернень про отримання безоплатної правової допомоги.

Безоплатну вторинну правову допомогу на території Чернігівської області у 2021 році надавало 119 адвокатів. За результатами 13 –го конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, до надання такої допомоги на території області долучилися 14 адвокатів.

Протягом 2021 року Регіональним центром за підтримки організацій- партнерів було організовано та проведено 6 заходів з підвищення кваліфікації працівників системи безоплатної вторинної правової допомоги Чернігівської області та адвокатів.

В тому числі, учасники зустрічі додатково мали змогу обговорити пріоритетні напрями в роботі центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Чернігівщини на поточний 2022 рік.