назад

Надання правової допомоги жителям Шацького району

pіshcha2З метою виконання заходів, передбачених програмою безоплатної правової допомоги населенню Шацького району, 13 березня 2018 року начальник Шацького бюро правової допомоги спільно з головою Шацької районної ради Сергієм Карпуком відвідали села Острів’я, Кам’янка, Затишшя та Піща Ростанської сільської ради, де провели виїзні прийоми громадян.

Мешканців сіл, які звернулися за правовою допомогою, цікавили питання оформлення права власності на спадкове майно, продовження строків подачі заяви про прийняття спадщини, приватизації земельних ділянок, медичного права та соціального забезпечення.

Під час виїзних прийомів начальник Шацького бюро правової допомоги Роксолана Цвид розповіла про систему безоплатної правової допомоги в Україні, надала роз’яснення стосовно різниці між первинною та вторинною правовою допомогою та які послуги включає кожна із них, окреслила категорії громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, поінформувала про порядок звернень громадян до місцевих центрів з надання БВПД.

pіshcha

Також Роксолана Цвид довела до відома присутніх інформацію про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», що стосуються розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

В установах та закладах сільської ради було розміщено матеріали про безоплатну правову допомогу, розповсюджено серед громадян буклети про систему БПД та іншу актуальну правову інформацію.

pіshcha1 2

У ході зустрічей мешканцям сіл було роз’яснено основні аспекти правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», метою якого є підвищення рівня правової свідомості та культури населення, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя.

Довідково:

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел. (03342) 3-80-11.

E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Шацьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Шацьк, вул. 50-років Перемоги, 1б, тел. (03355) 2-08-47.

Е-mail: shatske@legalaid.lt.ua