назад

Надання юридичних роз’яснень – пріоритетне завдання для підвищення правової обізнаності

gol

Працівники місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги одним з найважливіших своєї напрямків діяльності визначили надання юридичних роз’яснень та консультацій для підвищення правової обізнаності громадян. Тому фахівці Рівненського МЦ кожного дня проводять безліч заходів для виконання поставленої мети.

Спеціаліст Рівненського бюро правової допомоги Ілона Комар взяла участь у роботі мобільного соціального офісу, котрий працював у Обарівській сільській раді. Мешканці села мали змогу отримати правові консультації та роз’яснення з питань щодо порядку укладення договору дарування, соціального забезпечення, умов отримання субсидії.

Дізналися також більш детально про порядок та підстави надання безоплатної вторинної правової допомоги. Окрім того, фахівець бюро обговорила з працівниками сільської ради можливості та напрямки подальшої співпраці для задоволення правових потреб жителів територіальної громади.

1

Також Ілона Комар відвідала Обарівську загальноосвітню школу, де провела для учнів правовий урок на тему «Ти і поліція». Під час заходу обговорювалися найактуальніші питання, що стосувалися  уникнення випадків порушення прав людини з боку правоохоронців. Також правник наголосила на основних конституційних і кримінально-процесуальних засобах захисту від протиправної діяльності працівників поліції, а також на дотриманні загальних обов’язків громадянами України щодо держави та один одного. Проведений захід відбувся з особливою успішністю, адже учні неабияк зацікавилися тематикою, проявили активність в обговоренні та моделюванні ситуацій, для вирішення яких потрібні правові знання.

Для підвищення правової обізнаності покоління, що підростає, керівник Костопільського бюро правової допомоги Мар’яна Шамбір провела для учнів Малолюбаської ЗОШ І-ІІ ступенів лекцію  на тему «У світі юридичних професій». Зокрема, фахівець розказала учням особливості професії, функції та моральні якості юриста. Також під час семінару разом з школярами правник визначила основні поняття та особливості трудового та цивільно-правового договору.

2

Тим часом фахівець Здолбунівського бюро правової допомоги Богдан Лісовець  на виконання Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятості провів у Здолбунівському районному центрі зайнятості прийом громадян.

Під час консультування безробітні жителі району переважно цікавилися питаннями щодо отримання аліментів, соціального забезпечення учасників бойовий дій, переоформлення різноманітних видів документів та питання щодо кола осіб, які користуються пільговім проїздом у громадському транспорті.

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.

Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.