назад

Надано правову допомогу підопічним Територіального центру соціального обслуговування Ніжинської міської ради

Меморандум 216 березня 2016 року для розширення доступу до безоплатної правової допомоги директор Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бригинець, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова та заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олена Сербін відвідали Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради .

З метою налагодження тісної співпраці та забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги особам з особливими потребами Володимир Бригинець провів робочу зустріч з директором центру Інесою Шаповаловою. В ході зустрічі особлива увага була приділена підвищенню рівня правової обізнаності громадян, окреслені подальші кроки тісної співпраці та спрощення доступу до безоплатної правової допомоги особам, які її потребують. Результатом зустрічі є підписання Меморандуму про співпрацю, а також отримана домовленість щодо розповсюдження інформаційних буклетів із зазначенням контактного телефону та адреси розміщення місцевого центру соціальними працівниками. У територіальному центрі функціонує 3 структурні підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги та стаціонарне відділення, де безоплатно надається допомога громадянам похилого віку; інвалідам, які досягли 18-річного віку; хворим, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності і потребують сторонньої допомоги, соціального обслуговування в домашніх умовах згідно з медичним висновком. На сьогодні 50 соціальних працівників обслуговують вдома 587 підопічних: інваліди, ветерани війні, діти війни, ветерани праці, серед них багато одиноких непрацездатних громадян, а на стаціонарному відділенні перебуває 15 чоловік.
Представники Ніжинського центру взяли участь у нараді, де проінформували присутніх про систему безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, ознайомили з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», окреслили механізм роботи Ніжинського місцевого центру та звернули увагу на категорію осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, а також підкреслили важливість поширення серед громадян похилого віку, інвалідів, хворих, безробітних та інших категорій соціально незахищених осіб, інформації про діяльність Ніжинського місцевого центру та можливість вирішення їх проблем у правовий спосіб. З метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги у приміщенні територіального центру було організовано прийом та консультування громадян. Правовою допомогу та юридичні консультації отримали не тільки громадяни похилого віку, що перебувають на стаціонарному відділенні, а також працівники соціальних служб та всі бажаючі .P3160729КонсультаціяНарада