назад
13.02.17

Налагодження комунікативних зв’язків – крок до поширення правової допомоги

07.02.2017yurvidloh

Робочі зустрічі фахівців системи БВПД області один із форм співпраці та зворотного зв’язку з представниками органів влади. Подібні зустрічі сприяють не лише налагодженню партнерських зв’язків, обміну досвідом, а й розширенню точок доступу громадян до БВПД в регіоні, широкого охоплення громадян правовими послугами, розширення їх знань про права та механізми їх реалізації.

07 лютого 2017 року заступник начальника Лохвицького бюро правової допомоги Марія Туник провела робочу зустріч із завідувачем юридичним відділом Лохвицької РДА Вадимом Пономаренком. Представник бюро поінформувала про зміни, що були внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Зазначені зміни набрали чинності 5 січня 2017 року. У форматі діалогу було обговорено питання налагодження співпраці між юридичним відділом Лохвицької РДА та бюро стосовно надання первинної правової допомоги та перенаправлення громадян, які потребують послуг адвоката, до Лохвицького бюро правової допомоги.

08 лютого головний спеціаліст Глобинського бюро правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Коверзай провела робочу зустріч із спеціалістом сектору державної реєстрації Глобинської РДА Юлією Волик. Під час зустрічі головний спеціаліст розповіла про основні напрямки роботи та завдання бюро правової допомоги, порядок надання безоплатної правової допомоги для населення та зазначила категорії громадян, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу з урахуванням останніх змін внесених до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Юлія Волик повідомила про мету і функції, які виконує сектор державної реєстрації, про порядок здійснення реєстраційних дій щодо речових прав на нерухоме майно, про порядок взяття на облік безхазяйного нерухомого майна. По завершенню заходу фахівець бюро розповсюдила буклети про діяльність Глобинського бюро правової допомоги.08022017sektorderjavnoireestracii1

07 лютого 2017 року  керівник Новосанжарського бюро правової допомоги Андрій Чернуха провів робочу зустріч з директором Новосанжарського районного територіального центру соціального обслуговування Сергієм Бодаком.07021017robochazustrichterzentr

В ході зустрічі сторонами обговорені питання стосовно роботи соціального офісу та участь працівників Новосанжарського бюро правової допомоги у його роботі, а також, щодо проведення зустрічі із соціальними працівниками Новосанжарського району з метою обговорення питань з надання безоплатної правової допомоги незахищеним категоріям громадян.

 Цього ж дня керівник Ожицького бюро правової допомоги Ігор Рожко провів робочу зустріч з директором Оржицького районного центру зайнятості населення Валерієм Кирпанем. В ході зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю щодо проведення семінарів в приміщенні центру та затвердили графік функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в приміщенні Оржицького районного центру зайнятості на 2017 рік.07.02.17 robzystrrojko

07 лютого 2017 року у приміщенні Карлівського бюро правової допомоги відбулася робоча зустріч з головою Білухівської сільської ради Миколою Іванютою. Голова звернувся за правовими консультаціями з питань, які ставили до нього жителі села Білухівки. Керівник бюро Юрій Ночовний надав роз’яснення з спадкового, земельного, житлового, сімейного права та питань соціального забезпечення. Крім того, керівник бюро поінформував сільського голову про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Метою зазначених законодавчих новел є посилення соціальних гарантій шляхом розширення кола осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу.07.02.2017 zustric z golovoy sela Biluxivka

Сторони досягли згоди про подальшу співпрацю та домовились про направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до Карлівського бюро правової допомоги.

Додатково повідомляємо, що за отриманням фахових юридичних консультацій громадяни можуть звернутися до бюро правової допомоги.

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6, тел. (05356) 3-14-05.

Глобинське  бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Глобине, вул. Леніна, 212, тел. (05365) 25-0-25.

Новосанжарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Нові Санжари,пл. Перемоги, 11, тел. (05344) 3-28-60.

Оржицьке бюро правової допомоги  знаходиться за адресою: с-ще. Оржиця, вул. Центральна, 22, тел. (05357) 9-18-47.

Карлівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54-А, тел. (05346) 26-3-10.