назад

Налагодження співпраці із Засульською сільською радою Недригайлівського району

KoM 2016 12 20 zpivprazya .jpgПосилення  правової спроможності(legal empowernment) є однією з передових сучасних концепцій, спрямованих на розвиток демократії. Ця концепція пов’язана з визнанням того, що люди, і особливо вразливі верстви, обмежені у можливостях доступу до ресурсів, послуг та не мають достатньо навичок для захисту своїх прав, а органи влади не завжди чують їх голос, розуміють їхні потреби.

Посилення правової спроможності є і метою, і засобом, адже це поступальний процес підвищення здатності звичайних людей користуватися своїми громадянськими правами та правами людини як індивіда, так і  як члена громади. Тому одним із основних напрямків роботи бюро правової допомоги – є налагодження зв’язків із органами місцевого самоврядування, особливо в сільській місцевості та розширення доступу до правової допомоги мешканців віддалених сіл.

16 грудня 2016 року головний спеціаліст Недригайлівського бюро правової допомоги Інна ВАСИЛЬКІВСЬКА провела робочу зустріч з працівниками Засульської сільської ради. Під час зустрічі були обговорені питання, які найбільше турбують мешканців територіальної громади – спадкування, видачі земельних ділянок учасникам АТО та соціального забезпечення населення та надано методичні рекомендації щодо правового їх вирішення.  Інна ВАСИЛЬКІВСЬКА разом з працівниками сільської ради розглянули питання про основні принципи роботи бюро, серед яких, зокрема:

·         безкоштовні консультації для усіх категорій громадян з правових питань;

·         розгляд звернення осіб про надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги;

·         забезпечення доступу до електронних сервісів  Міністерства юстиції;

·         представництво інтересів осіб в суді.

·         надання допомоги у проведенні право просвітницьких заходів на території місцевих громад.

Також було обговорено питання розширення доступу до безоплатної правової допомоги жителів сіл, які входять до складу сільської ради. Присутнім були надані інформаційні матеріали щодо роботи бюро  з адресою та контактними номерами телефонів.

Довідково:

Засу́льська сільська́ ра́да — адміністративно-територіальна одиниця та орган місцевого самоврядування в Недригайлівському районі Сумської області

Адміністративний центр – село Засулля.  У підпорядкуванні – 8 сіл : село Баба, село Берізки, село Дігтярка, село Дремове, село Кореневе, село Терешки, село Холодний Яр, село Цибуленки.

Кількість населення – 735 чоловік.

Недригайлівське  бюро правової допомоги  розташоване по вул. Сумська, 13, смт Недригайлів Сумської  області.

Територія обслуговування – смт Недригайлів, Недригайлівський район.

Тел. 5-25-28, 5-25-29,

 E-mail: nedryhailivske@legalaid.sm.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103