назад
15.05.17

Налагодженням співпраці з органами пробації заради рівного доступу громадян до правосуддя зайнялися у Шостці

ShM 2017 05 13 PROBATION  313 травня інтегратори Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна провели робочу зустріч з працівниками Шосткинського міськрайонного відділу з питань пробації, під час якої було висвітлено засади роботи центру та досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

Метою зустрічі працівників зазначених установ стало обговорення співпраці у напрямку проведення спільних правопросвітницьких заходів, зокрема, тих, що направлені на запобігання та протидію злочинності та інформування суб’єктів пробації щодо можливості отримати безоплатну правову допомогу.

У ході зустрічі представники центру ознайомили присутніх з системою безоплатної правової допомоги в Україні, розповіли хто має право на безоплатну правову допомогу та які правові послуги надає центр.

ShM 2017 05 13 PROBATION   2

Заступник начальника Шосткинського відділу з питань пробації, майор внутрішньої служби Марина Букус зазначила, що серед осіб звільнених від відбування покарання з випробувальним терміном постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, під час якої зазначеним особам роз’яснюються їх права та обов’язки.

«Сьогодні основною метою пробації є забезпечення безпеки нашого суспільства шляхом виправлення засуджених та запобігання скоєння ними повторних злочинів. Один з найважливіших напрямків в роботі інспекторів пробації – це соціально-виховна робота з підобліковими. При проведенні з ними бесід та інших інформаційно-ро’зяснювальних заходів ми доводитимуть до відома інформацію про можливість отримати безоплатну правову допомогу, адже більшість її відвідувачів дійсно потребують», – зазначила Марина Букус.

ShM 2017 05 13 PROBATION   1

В результаті зустрічі між відділом пробації та місцевим центром було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

 Довідково: Шосткинський місцевий знаходиться за адресою: м. Шостка, вул.Горького, 4, т. 7-30-94, 7-28-05, електронна пошта shostka.sumy@legalaid.gov.ua.