назад

Налагоджуємо співпрацю із підрозділами з питань пробації

ВарваЗ метою розвитку мережі партнерів та налагодження співпраці працівники Ніжинського місцевого центру та бюро правової допомоги Бахмацького, Бобровицького, Варвинського, Ічнянського, Прилуцького, Талалаївського та Срібнянського районів провели робочі зустрічі із керівниками та колективами підрозділів з питань пробації Чернігівської області.

Пробація – це цілісна система, що працює із правопорушниками з метою їх реабілітації, прививаючи їм принципи законослухняності , відповідальності та продуктивності. Для поліпшення становища суб’єктів пробації або відновлення їх нормальної життєдіяльності необхідний комплексний підхід та налагодження співпраці із державними закладами , установами, громадськими організаціями. Відпрацювання належних механізмів взаємодії надання правових, економічних, психологічних, соціально-медичних , освітніх послуг, дозволить особам, звільненим із місць позбавлення волі, краще адаптуватися до життя в суспільстві.Бахмач
Для підвищення ефективності заходів, спрямованих на впровадження норм Закону України «Про пробації», зокрема щодо реалізації досудової пробації та інформування обвинувачених, їх родичів та законних представників про надання вторинної правової допомоги , були проведені зустрічі із керівниками та колективами 8 підрозділів з питань пробації Чернігівської області :
17.05.2017р.- м.Ніжин, зустріч із колективом (Олександр Сонець, Анатолій Гавриш, Ірина Грушко, Наталія Янченко);Ніжин
23.05.2017р.- смт. Варва, зустріч із начальником (Анатолій Троян);
23.05.2017р.- смт. Срібне, зустріч із колективом (Діденко Анатолій, Заєць Катерина);Срібне
25.05.2017р. – м.Бахмач зустріч із начальником (Анна Горбач);
31.05.2017р. – м.Ічня зустріч із начальником (Сергій Сущенко);Ічня
01.06.2017р.- м.Бобровиця зустріч із старшим інспектором (Євгенієм Білоусом);
02.06.2016р.- м.Прилуки зустріч із колективом (ЛюдмилаТищенко, Ольга Кізім, Тетяна Біловська );Прилуки
06.06.2017р.- смт. Талалаївка зустріч із начальником ( Юлія Карпенко).Талалаївка

Під час спілкування були обговорені конкретні шляхи подальшої співпраці: обмін інформацією, що має значення для обвинуваченого, його родичів , законних представників; поширення друкованих матеріалів щодо права на безоплатну правову допомогу та реалізацію досудової пробації; організація та участь у спільних інформаційно- просвітницьких заходах.
Нагадаємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутися до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 2-40-05) та його структурних підрозділів ( бюро правової допомоги ), а також за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.