назад

Народний депутат України Олександр Дроздик з робочим візитом у м. Мелітополі

1 IMG 20150818 153621Робоча поїздка радника Міністра юстиції України, Народного депутата України Олександра Дроздика до Запорізької області продовжилась у місті Мелітополі, де на 14:00 годину 18 серпня його та в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Тимофія Дудіна і директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павла Наливайка зустрічали представники Мелітопольської міської ради,  Мелітопольського міськрайонного управління юстиції та Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зустріч розпочалась  в приміщенні Мелітопольської міської ради, де  пройшла прес-конференція на тему: «Надання безоплатної вторинної правової допомоги. Децентралізація надання послуг».

Учасники прес-конференції: Народний депутат України Олександр Дроздик, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції Тимофій Дудін, директор  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павло Наливайко, секретар Мелітопольської міської ради Сергій Мінько, заступник  Мелітопольського міського голови Іван Федоров, начальник  Мелітопольського міськрайонного управління юстиції Запорізької області Олександр  Булгаков, директор Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег  Шмиголь та представники місцевих ЗМІ.

Тема зустрічі: підготовка до передачі реєстраційних функцій від органів юстиції до органів місцевого самоврядування та співпраця у сфері надання безоплатної правової допомоги.

Олександр Дроздик привітав учасників заходу і зазначив, що відкриття місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги – це важливий крок в розбудові правової держави.

       Тимофій Дудін проінформував присутніх щодо надання первинної правової допомоги органами юстиції і визначив шляхи подальшої  співпраці усіх суб’єктів надання правових послуг на рівні територіальної громади з метою захисту індивідуальних прав представників громади.

     Директор Регіонального центру  Павло Наливайко розповів про перші досягнення в роботі центрів, а також про ті задачі, вирішення яких  ставлять  собі за мету регіональний  та місцеві  центри задля  надання якісної безоплатної вторинної правової допомоги і забезпечення вільного доступу до правосуддя всім громадянам. 

Після закінчення прес-конференції  Народний депутат України Дроздик Олександр  Валерійович  дав інтерв’ю представникам місцевого телебачення.

У ході зустрічі було оглянуто Мелітопольський міський центр з надання адміністративних послуг з метою оцінки зручності для відвідувачів та якісного обслуговування громадян. Керівництвом міської ради висловлено готовність до прийняття усіх реєстраційних функцій.

Далі делегація на чолі з Народним депутатом відвідала Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Гості  познайомились  з командою центру, яку представив директор  Олег Шмиголь, і  мали змогу поспілкуватися з клієнтами та на практиці побачити роботу адвоката системи безоплатної вторинної правової допомоги.  

Сьогоднішній візит до м. Мелітополя завершився оглядом  нагальних питань, які виникають під час роботи працівників центру та адвокатів, та шляхів їх вирішення. Представники системи безоплатної правової допомоги заручилися подальшою підтримкою Олександра Валерійовича у вирішенні тих нагальних питань щодо надання правової допомоги, які наразі турбують громадськість нашої області.

{module Foto_MEL_MC_rz_18.08.15}