назад

«Наше головне завдання – створити комфортні умови перебування для дітей-сиріт у їх нових родинах», – інтегратор Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

28.07.2016 - seminar batkiv26 липня інтегратор місцевого центру Ольга Сікорська спільно з начальником служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації Тетяною Дячук провели семінар для батьків прийомних родин та одиноких матерів. Головне питання, на якому акцентували увагу надання безоплатної вторинної правової допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та їх родинам.

 

«Цей семінар – це наша спроба налагодити співпрацю прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників нашого району з представниками державних установ, до яких їм необхідно звертатися: місцевим центром з надання БВПД, управлінням праці та соціального захисту населення, службою у справах дітей та іншими, – зазначила Ольга Сікорська. – Питання дітей-сиріт знаходиться на постійному контролі влади, а наше головне завдання – створити максимально комфортні умови перебування для дітей цієї категорії у їх нових родинах».

Учасники семінару опікуни, піклувальники, батьки вихователі, прийомні батьки мали можливість поспілкуватися з представниками державних установ та організацій, зокрема фахівцями центру соціальних служб, управління праці та соціального захисту населення.

Ольга Сікорська детально розповіла про нарахування аліментів та утримань на дитину, призначення пенсій у зв’язку з втратою годувальника, реєстрацію нерухомого майна. Окремо звернула увагу на можливість звернення до Бердичівського місцевого центру за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Також піднімались болючі теми щодо призначення та виплату державних соціальних допомог дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виплату їм одноразової грошової допомоги на одяг та при досягненні 18 років. Семінар пройшов у форматі діалогу, в ході якого опікуни отримали відповіді на всі хвилюючі їх питання.