назад

Насичені будні Рівненського МЦ: виїзди, прийоми громадян та активне правопросвітництво

gol

Кожного дня працівники системи безоплатної правової допомоги Рівненщини проводять низку заходів, спрямованих на посилення правової спроможності громадян, надання юридичних консультації та роз’яснень, а також на те, аби права якомога більшої кількості мешканців Рівненської області були захищені.

У фахівців Рівненського місцевого центру та Костопільського, Острозького та Здолбунівського бюро правової допомоги минулий тиждень був насичений різноманітними заходами, детальніше про які читайте далі.

Так, питання взаємодії Костопільського бюро правової допомоги з районною радою обговорювалося під час зустрічі з заступником голови районної ради Юрієм Кузнюком. Зокрема, було узгоджене питання співпраці між органами місцевого самоврядування району та Костопільським бюро задля поліпшення якості надання первинної правової допомоги мешканцям району. Також йшлося про важливість системного поширення серед осіб вразливих категорій інформації про можливість безоплатно скористатися послугами адвоката.

Окрім того, керівник Костопільського бюро правової допомоги Мар’яна Шамбір взяла участь в семінарі з техніки пошуку роботи «Використання джерел інформації та вакансій» в Костопільському районному центрі зайнятості. Присутнім учасникам правник роз’яснила поняття безоплатної вторинної та первинної правової допомоги, повідомила про функції бюро, поінформувала про їхнє право на адвоката за рахунок держави для представництва інтересів у суді. Також фахівець розповіла про переваги легального працевлаштування.

Тим часом спеціалісти Рівненського МЦ спільно з керівником Острозького бюро правової допомоги Марією Жук з метою підвищення правової культури жителів Острога та наданням їм юридичної допомоги у стінах бюро, спрямованої на забезпечення реалізації та захисту прав і свобод людини, провели вуличне інформування. Варто зазначити, що найбільш актуальним для острожан виявилося питання спадкування та приватизації земель.

1

Також фахівці місцевого центру з надання долучились до заходу, що проводився на базі Рівненського обласного центру зайнятості, та був спрямований на надання правових консультацій, юридичних роз’яснень учасникам АТО. Учасники заходу отримали інформаційні матеріали по пільгах та порядку надання земельних ділянок цій категорії осіб та роз’яснення з важливих питань.

Окрім того, в Рівненському обласному центрі зайнятості відбувся прийом громадян (нагадуємо, у першу та останню середу місяця там функціонує мобільний пункт консультування Рівненського МЦ). Всього за правовою допомогою звернулися 11 громадян. Начальник відділу представництва Ірина Маланчук надала консультації з питань умов розірвання трудового договору та порядку оформлення субсидії.

2

Окрім того, з нагоди міжнародного дня захисту дітей команда Рівненського місцевого центру відвідала Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Новостав». Напередодні серед працівників МЦ відбулася благодійна акція зі збору дитячих книг, речей та іграшок, які разом із солодощами передали малюкам.

3

Працівники системи БПД власними силами провели розважальну програму, яка складалась із конкурсу малюнків на асфальті для наймолодших, правничої вікторини та конкурсів для старших. Найактивніші дітки були відзначені солодким заохочувальними призами, іграшками та грамотами за активну участь у святі.

4

І насамкінець працівники місцевого центру здійснили робочий візит до Здолбунівського бюро правової допомоги, де спільними зусиллями провели круглий стіл за участю фахівців системи БПД та адвокатів на тему «Взаємодія системи БВПД з нотаріатом». Під час такої зустрічі обговорювалися питання майбутньої співпраці та взаємодопомоги у роботі. Була висловлена думка про можливість підписання меморандуму.

5

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).


Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.


Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.


Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.


Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.


Млинівське бюро правової допомоги: смт Млинів, вул. Поліщука, 18, (поруч з центром зайнятості). Тел.: (03659) 6-50-75, (068) 371-11-42, (099) 168-51-93.


Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.


Радивилівське бюро правової допомоги: м. Радивилів, вул. Кременецька, 52. Тел.: (03633) 4-13-44, (068) 371-16-69, (099) 138-47-05.


Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, (0362) 68-40-05.