назад

Регіональний центр з надання БВПД провів освітньо-правовий захід для засуджених, які перебувають на обліках підрозділів Житомирського міського відділу з питань пробації

07.06.2017 - probazia 36 червня співробітники Житомирського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції організували черговий освітньо-правовий захід для засуджених, які перебувають на обліках підрозділів Житомирського міського відділу.

У заході взяли участь понад 20 засуджених, що перебувають на обліку Богунського, Корольовського та Житомирського районних підрозділів Житомирського міського відділу з питань пробації.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олег Врублевський проінформував засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, про діяльність місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та послуги, які надають фахівці центрів для населення, а також про положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та надав вичерпні відповіді на запитання.

07.06.2017 - probazia 2

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю в Житомирській області Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Олена Коваленко розповіла про діяльність регіональних представництв та координаторів взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ щодо здійснення моніторингу додержання конституційних прав і свобод людини і громадянина, оперативного реагування на їх порушення та роздала присутнім інформаційні буклети «Коли, чому і як звертатися до Омбудсмена?» з детальною інформацією про подання скраги на дії чи бездіяльність органів влади або посадових осіб.

07.06.2017 - probazia 1

Довідково:
З 1 січня 2013 року у Житомирській області здійснює свою діяльність Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан Соборний, 1, каб. 101.

Основним завданням Центру є надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам. При затриманні правоохоронним органами, негайно вимагайте адвоката. Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103. Повідомлення про затримання осіб приймаються Регіональним центром цілодобово. Тож якщо вас затримали, негайно вимагайте адвоката.