назад

Насичене життя Чернігівського бюро правової допомоги

Foto 4



«Як тиждень розпочнеш – так він і мине!», – саме з таким гаслом розпочали минулий тиждень фахівці відділу «Чернігівське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       У понеділок, начальник бюро Олена Пушкарь, провела інформаційну кампанію по вулиці Набережній смт Чернігівка, шляхом рознесення буклетів і роздаткових матеріалів у поштові скриньки жителів.

       Наступного ж дня, 30 травня, Олена завітала у одне із наймальовничіших сіл району – с. Довге. Зокрема, на інформаційному стенді села було розміщено плакат, з контактними даними бюро правової допомоги, а в Довгинській сільській бібліотеці розміщено буклети, візитівки та інформаційні матеріали. Також, корисну інформацію отримали і жителі села, шляхом проведеного вуличного інформування.

       У середу відбулося судове засідання в окремому провадженні по цивільній справі одного з постійних клієнтів відділу – Аверіна Миколи Григоровича, яке завершилося прийняттям позитивного рішення. З нетерпінням чекаємо дати набрання даним рішенням законної сили для подальшої роботи та надання допомоги.Foto 7

       Перший день літа відзначився особливо. Начальник Чернігівського бюро правової допомоги завітала з робочим візитом до Центру надання адміністративних послуг Чернігівської районної державної адміністрації. Разом з фахівцем ЦНАПу Наталією Холоденко, було обговорено які проблемні питання виникали з відвідувачами, чи мали місце випадки, коли клієнти залишались незадоволеними та писали скарги на працівників ЦНАПу. Наприкінці зустрічі, Олена залишила, для подальшого розміщення, інформаційні буклети, цікаві кольорові плакати та газети на соціальну тематику.

       Цього ж дня працівники відділу «Чернігівське бюро правової допомоги», а саме начальник Олена Пушкарь та головний спеціаліст Світлана Чуб, спільно з фахівцями  Чернігівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анастасією Радченко та Чернігівського районного відділу з питань пробації Оксаною Безулою завітали до Чернігівської  школи-інтернат.

Метою візиту було привітання дітей зі святом – Міжнародним днем захисту дітей.

       Величезна кількість привітань звучала в цей день у стінах школи. Також фахівці Чернігівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Чернігівського районного відділу з питань пробації провели цікаві вікторини для дітей, з досить таки різноплановими питаннями, за відповідь на які, діти отримали солодкі призи.

       У свою чергу, працівники Чернігівського бюро правової допомоги привітали дітей зі святом, а також успішним екзаменаційним початком й провели три цікавих та рухливих конкурси на правову тематику: «Правова парасолька», «Крокодил» та «Отримай м’яч-поясни своє право». За кожен конкурс всі учасники також отримали солодкі призи й ніхто не залишився з порожніми руками.

       Наприкінці свята, діти та адміністрація подякували за допомогу в організації та проведенні цікавих та пізнавальних ігор і вікторин та побажали, щоб з подібними візитами їх відвідували частіше.

Нагадуємо, що відділ «Чернігівське бюро правової допомоги» Бердянського МЦ з надання БВПД знаходиться за адресою: Запорізька область, смт Чернігівка, вул. Соборна, буд.448, телефон: (06140) 9-11-97.