назад

Право на юридичну допомогу має кожен, обговорювали у Лебедині

OkM 17 06 06 kvi 1 16 червня працівниками Лебединського бюро правової допомоги проведено семінар на тему: «Право на юридичну допомогу має кожен» спільно з Лебединським районним відділом з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України у особі керівника – Анатолія Глуха, для осіб, що перебувають у них на обліку.

«Відповідно до ст. 59 Конституції України, кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога гарантується державою. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав. Для забезпечення права на захист від обвинувачення та надання правової допомоги при вирішенні справ у судах та інших державних органах в Україні. Особа, яка бере участь у справі, має право на правову допомогу, яка надається адвокатами або іншими фахівцями у галузі права в порядку, встановленому законом», – повідомив присутнім начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов.

OkM 17 06 06 kvi 1 2

 

Також присутнім розповіли про роботу системи безоплатної правової допомоги (БПД), зокрема, Лебединського бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; (05445) 2-14-12.