назад

Насильство в сім’ї: у Житомирі шукали шляхи його попередження

Nas225 жовтня у Житомирі пройшов семінар для спеціалістів міських, районних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо здійснення соціальної роботи з попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми. На цьому заході була присутня і заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирські області Наталія Радушинська.

Подолання явища насильства в сім’ї вимагає об’єднання зусиль правоохоронних органів, владних структур як на державному, так і на місцевому рівні, соціальних служб, освітніх установ. Організували захід фахівці Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На семінар вони запросили працівників, які здійснюють реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї.

Пі час виступу заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирські області Наталія Радушинська розповіла про надання правової допомоги неповнолітнім, які постраждали від насильства в сім’ї та жорстокого поводження.

Учасники семінару обговорили законодавчу базу, та індикатори, які допомагають визначити чи мало місце насильство. Також вони дійшли висновку, що усі заходи із попередження сімейного насильства будуть максимально ефективними за умови широкого доступу до інформації із питання профілактики насильства в сім’ї, а також плідного співробітництва громадських організацій та органів влади й місцевого самоврядування.

Nas1

{module РЦ}