назад

Про правничу професію та її роль в сьогоденні країни говорили з майбутніми правниками

10-126 жовтня 2017 року в рамках робочого візиту на Буковину заступник Міністра юстиції України Гія Гіцадзе провів лекцію для студентів юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

До участі у заході долучилися заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна, начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області В’ячеслав Хохуляк, декан юридичного факультету Петро Пацурківський та фахівці юридичної клініки університету.

Під час цієї зустрічі студентів ознайомили з рядом соціальних проектів впроваджених урядом України, процесом реформування, що нині відбувається в країні, новими пріоритетами розвитку правової освіти, тощо.

Зокрема, студенти мали змогу більше дізнатися як функціонує система безоплатної правової допомоги загалом в Україні та в регіоні зокрема, про форми взаємодії та результати співпраці юридичної клініки та центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги області, що здійснюється на основі підписаного сторонами Меморандуму про співпрацю, про можливість отримання теоретичних та практичних знань і навиків роботи у зазначеній сфері, зокрема під час проходження практики на базі структурних підрозділів системи БПД краю та інше.

10-2Так, за словами Жанни Патєхіної, система БПД є успішним соціальним проектом уряду нашої країни, завдяки якому соціально вразливі верстви населення можуть бути правозахищеними. Це система, яка забезпечує конституційні гарантії права громадян на професійну правничу допомогу, належне інформування особи про її права і свободи, порядок їх реалізації та відновлення у випадку порушення, рівні можливості для доступу осіб до правосуддя та можливості отримання якісних правових послуг за рахунок коштів державного бюджету.

Також студентів ознайомили із проектом «Я МАЮ ПРАВО», що нині активно реалізується Міністерством юстиції України, його територіальними управліннями, за участі системи безоплатної правової допомоги та її структурних ланок на регіональному та місцевому рівнях.

Як зазначив Гія Гіцадзе, цей Проект спрямований, перш за все, на те, щоб донести зміст усіх реформ, що проводяться урядом країни, до громадян у кожному селі та селищі, розвинути правопросвітництво у кожному регіоні, покращити рівень правової освіти та правової грамотності населення.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(Дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово)