назад

Національна стратегія з прав людини та її значення для пересічного українця

20170822 113136З метою вдосконалення діяльності щодо утвердження та забезпечення прав і свобод людини і громадянина в Україні 25 серпня 2015 року було затверджено Національну стратегію у сфері прав людини.  Вона спрямована на об’єднання суспільства довкола розуміння цінності прав і свобод людини, які захищаються на основі принципу рівності та без дискримінації та зосереджена на вирішенні основних системних проблем у сфері захисту прав і свобод людини та нових викликах суспільства.

       22 серпня 2017 року у центральній міській бібліотеці ім. М. Лермонтова Мелітополя начальник відділу правової інформації та консультацій Олена Кулик та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Інна Єлісеєва провели лекцію, що була присвячена дню затвердження Національної стратегії у сфері прав людини.

       В ході лекції Інна Єлісеєва ознайомила присутніх з основними тезами Національної стратегії у сфері прав людини, а саме: з метою і результатами реалізації Стратегії, принципами та стратегічними напрямками. Зосередила, увагу присутніх було приділено тому, що основною метою  реалізації Стратегії є забезпечення пріоритетності прав і свобод людини, як визначального чинника під час визначення державної політики, прийняття рішень органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Результатом виконання Стратегії має стати запровадження системного підходу до виконання завдань та забезпечення узгодженості дій органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері прав і свобод людини, створення в Україні ефективного (доступного, зрозумілого, передбачуваного) механізму реалізації та захисту прав і свобод людини.

       Олена Кулик в свою чергу, розповіла присутнім про систему захисту прав людини, зазначивши при цьому, що права людини гарантовані Конституцією України та міжнародними угодами. Посилаючись на Конституцію України визначила основні можливості здійснення громадянами дій, спрямованих на захист їх прав і свобод. Також, в ході виступу, фахівець місцевого центру розповіла про систему органів та посадових осіб різних рівнів, які повинні захищати права і свободи людини і громадянина. Наприкінці виступу працівники Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги приділили увагу захисту законних прав та інтересів осіб через систему безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо адресу Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

  • адреса: 72311, Запорізька область, місто Мелітополь, вул. Вакуленчука 99
  • телефони: (0619)43-00-58; (0619)43-00-59; моб. телефон 096-523-98-55
  • наш Skype: Мелітопольський місцевий центр з надання БВПД

Також ви можете отримати правову інформацію та консультацію за допомогою Skype зв’язку на базі Мелітопольських бібліотек.