назад

Навчальна лекція за участю Володимира Жалковського відбулась в Сумському центрі професійної підготовки «Академія поліції»

SuR 171122 0122 листопада 2017 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Володимир Жалковський виступив з лекцією для слухачів Сумського центру первинної професійної підготовки “Академія поліції” (м.Суми). «Академія поліції» є структурним підрозділом Харківського національного університету внутрішніх справ створений на базі Державної установи «Сумський навчальний центр підготовки поліцейських».

Лекція відбулась на тему: «Взаємодія органів досудового розслідування з органом (установою) уповноваженою для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Слухачів поінформовано про порядок інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відповідно до Постанови КМУ №1363.

 SuR 171122 02

Володимиром Жалковським роз’яснено порядок видачі доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, у кримінальному провадженні стосовно яких відповідно до положень КПК України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням (ст.49 КПК); для проведення окремої процесуальної дії (ст.53 КПК); особам, щодо яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ст.208 КПК); а також особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі (ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»).

 SuR 171122 03

 

На завершення присутнім повідомлено про Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103,про інформовано про місцезнаходження Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області.