назад

Навчальний практикум для адвокатів щодо Стандартів надання безоплатної правової допомоги

121 грудня 2017 року в Івано-Франківську директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук взяв участь у відкритті серій практикумів щодо впровадження в системі безоплатної правової допомоги стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництві у кримінальному процесі.

З привітальним словом до присутніх звернувся директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук, який зазначив: «У липні 2017 року при Комітеті з питань безоплатної правової допомоги Національної асоціації адвокатів України була створена робоча група, до складу якої входили представники Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних та місцевих центрів з надання БВПД, Рад адвокатів регіонів, науковці, представники Всеукраїнської благодійної організації «Українська Фундація Правової Допомоги». Наприкінці вересня ця група представила фінальний варіант Стандартів, узгоджений усіма сторонами, і прийнятий Радою адвокатів України. Наступним етапом впровадження Стандартів є ознайомлення адвокатів регіонів із їх текстом, правилами адвокатської етики, а також іншими документами».

2

Навчання провела тренер-адвокат, керівник відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнського об’єднання адвокатів безоплатної правової допомоги», член Ради адвокатів Івано-Франківської області Людмила Желізняк. Вона ознайомила з цілями Стандартів з надання безоплатної правової допомоги в цивільному та адміністративному процесах, їх структурою та змістом. «Ці Стандарти ґрунтуються на принципах верховенства права, законності, незалежності адвокатської діяльності, конфіденційності, уникнення конфлікту інтересів, пріоритету інтересів клієнта, компетентності та добросовісності у виконанні адвокатом своїх професійних обов’язків»,– наголосила тренер-адвокат.

3

Метою створення Стандартів якості надання адвокатами безоплатної правової допомоги є як підвищення якості надання правової допомоги, так і сприяння захисту професійних прав адвокатів, що повинно зацікавити всіх учасників навчання.

4

Оцінювання якості надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги здійснюється відповідно до цих Стандартів комісіями, утвореними для цієї мети радами адвокатів регіону, за поданням відповідних центрів з надання БВПД у встановленому порядку. Моніторинг якості надання адвокатами здійснюється Координаційним центром з надання безоплатної правової допомоги та регіональними центрами з надання БВПД.

5

6

У навчанні взяли участь біля 30 адвокатів області, зокрема і які надають безоплатну правову допомогу. Всі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

7

8

Захід відбувся за ініціативи Координаційного центру з надання правової допомоги та Національної асоціації адвокатів України у співпраці з Всеукраїнською благодійною організацією «Українська Фундація Правової Допомоги», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)