назад

Навчальний семінар в Лубнах для новопризначених працівників бюро правової допомоги

Lubny170820162

З 1 вересня 2016 року в містах Миргород, Пирятин, Хорол, Лохвиця, Гребінка, Оржиця та Чорнухи починають свою роботу бюро правової допомоги. Установи будуть виконувати функції надання первинної правової допомоги, доступ до вторинної правової допомоги, здійснювати правову освіту населення, забезпечувати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.

15 серпня 2016 року працівники бюро зібрались в Лубнах в Центрі правової допомоги аби оволодіти теоретичними та практичними навичками роботи в системі безоплатної правової допомоги.

Зі вступного слова про принципи та методи роботи семінар розпочав директор Лубенського центру БПД Артем Россоха. Він акцентував увагу на роботі бюро з орієнтацією на потреби клієнта. “Правова допомога, яка надається центром, має бути доступною, результативною та корисною для людини”, – зауважив Артем Россоха.

Відділ правової інформації та консультацій в особі начальника Сергія Супруна та заступника Наталії Терещенко приділили значну частину часу саме роботі з клієнтами. Окрім технічної сторони — збору документів для підтвердження статусу, заповнення реєстраційної картки та обміну інформацією з центром — працівники Бюро практично змогли спостерігати роботу з клієнтами в Центрі.

Окрема увага була приділена правопросвітницькій та інформаційній роботі, а також налагодженню співпраці із органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. “Інтегратор” Лубенського центру Максим Паляниця акцентував увагу на якісних показниках роботи, особливо що стосується правопросвітніх заходів.Lubny17082016

По закінченню семінару в Центрі відбулась нарада, за результатами якої керівники отримали завдання провести підготовчі заходи до початку функціонування бюро правової допомоги.