назад

Навчання для адвокатів: у Житомирі розповіли про стандарти якості надання БВПД у цивільному та адміністративному процесі

SAD129 січня у Житомирі відбувся тренінг, присвячений впровадженню в системі безоплатної правової допомоги стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництві у кримінальному процессі.

На захід запросили адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області. Тренінг розпочався з вітального слова директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олександра Гербеди. Він розповів про систему надання безоплатної вторинної правової допомоги. Олександр Гербеда зосередив увагу присутніх адвокатів на реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та закликав усіх долучатися до цієї масштабної реформи правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.
Тренером-модератором навчального практикуму для адвокатів системи БВПД був Віктор Могильницький. Він детально зупинився на структурі та змісті стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництві у кримінальному процессі. Акцентував увагу на меті та цілях стандартів якості. Віктор Могильницький підкреслив важливу роль комісії з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами безоплатної правової допомоги.

SAD2
Тренінг був змістовним та цікавим для адвокатів, вони активно ставили питання та отримували на них фахові відповіді.

SAD3
Адвокатів системи БВПД, ознайомили зі змінами до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» від 20.12.2017 року.
Про особливості роботи адвокатів у системи безоплатної вторинної правової допомоги розповіли заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський, головний бухгалтер Ольга Березовська, начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов.

SAD4