назад

Інформаційні заходи для учасників АТО

IMG 20180125 10255525 січня 2018 року в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» з метою підвищення рівня правової обізнаності військових та спроможності захищати свої права, працівниками Нововолинського та Іваничівського бюро правової допомоги проведено зустрічі з учасниками антитерористичної операції.

Зокрема, працівники Нововолинського бюро правової допомоги на базі Нововолинського міського центру зайнятості провели захід для безробітних учасників бойових дій. Присутніх поінформовано про систему безоплатної правової допомоги в Україні, роз’яснено різницю між первинною та вторинною правовою допомогою, окреслено послуги, які включає кожна із них. Безробітних ознайомлено з порядком звернення до місцевих центрів з надання БВПД, окреслено категорії громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

IMG 6812

Також присутнім на зустрічі надано роз’яснення стосовно пільг для учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, порядку реалізації та захисту прав учасників бойових дій, їх відновлення в результаті порушення.

Учасників АТО поінформовано про графік прийому громадян працівниками бюро правової допомоги в Нововолинському ОРВК та мобільному консультаційному пункті смт Благодатне.

IMG 6811

Того ж дня начальник Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович провела інформування учасників антитерористичної операції в Іваничівському районному центрі зайнятості.

Надія Адамович акцентувала увагу присутніх на тому, що за отриманням юридичних консультацій вони можуть звернутися до фахівців бюро правової допомоги, які нададуть роз’яснення стосовно оформлення документів на отримання компенсацій та пільг, встановлених чинним законодавством, а також прав військовослужбовців під час виконання ними службових обов’язків.

IMG 20180125 102618

Учасники АТО також можуть отримати вторинну правову допомогу, скориставшись послугами адвокатів, які співпрацюють з місцевими центрами з надання БВПД та здійснюють представництво інтересів громадян у судах.

Під час заходів фахівці бюро правової допомоги розповіли про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та розповсюдили відповідні інформаційні матеріали.

По закінченню зустрічей усі бажаючі змогли отримати індивідуальні консультації.

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел. (03342) 3-80-11, е-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Нововолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Нововолинськ, вул. В. Винниченка, буд. 14, тел. (03344) 4-48-14, е-mail: novovolynske@legalaid.lt.ua

Іваничівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19, е-mail: ivanychivske@legalaid.lt.ua