назад

Навчання крізь дію: На Дніпропетровщині маленькі представники скаутської організації опановували права дітей

Минулого тижня юристка Павлоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галина Некоз провела для Вербуватівського відділення національної скаутської організації «Пласт» пізнавальну гру «Права дітей від А до Я».

Пластуни та пластунки з допомогою цікавих різноманітних ребусів, розмальовок, загадок та аплікацій, що були підготовлені фахівчинею БПД,поринули у юридичний світ прав та обов’язків дітей та навчалися їх відстоювати.

«Одним з пластових методів є навчання крізь дію – основні знання та навички вихованці отримують не крізь сухі теоретичні знання, а у формі веселих та цікавих ігор. Саме таку форму вивчення прав дітей запропонувала нам юристка Галина Некоз. Завдяки їй  малеча краще усвідомила як реалізовувати та захищати свої права, зазначила виховниця Пласту Вербуватівки сенйорка Олена Кочанова, – Наша організація спрямована на всебічний розвиток дітей. Тож такі заняття малечі тільки на користь».

На завершення вербуватівські маленькі скаути отримали паспорти прав дитини як відзнаку за активну участь у грі та корисну пам’ятку великого юридичного світу.

Довівдково: «Пласт» — національна скаутська організація України. Метою Пласту є сприяти всебічному патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Як неполітична і позаконфесійна організація, Пласт виховує свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і провідників українського суспільства. На сьогодні Пласт діє у дев’яти країнах світу (серед них Пласт у США, Пласт в Аргентині, Пласт у Канаді, Австралія, Австрія, Велика Британія, Німеччина, Польща, Словаччина) та об’єднує пластунів України й української діаспори.