назад

Навчання працівників місцевих центрів з надання БВПД у Донецькій області щодо реєстрації громадських формувань

25     У квітні 2017 року заступником начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації у Донецькій області Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях (далі – Регіональний центр) було організовано навчання працівників Маріупольського та Краматорського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відповідальних за реалізацію пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань. 

Так, 12 березня 2017 року Головним територіальним управлінням юстиції у Донецькій області (далі – ГТУЮ) було проведено навчання працівника Краматорського місцевого центру з надання БВПД – Дмитра Ганича, начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами – в приміщенні місцевого центру; 13 березня 2017 року відбулося навчання працівників Маріупольського місцевого центру з надання БВПД – Олени Богач, заступника начальника відділу представництва та Ігоря Батуріна, в.о. начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами – у режимі відеозв’язку (Skype). Вказані представники забезпечують прийняття та видачу документів з питань державної реєстрації громадських формувань.

251Також Регіональним центром було узагальнено та попередньо направлено до ГТУЮ актуальні питання від місцевих центрів, відповіді на які відповідальні особи отримали під час навчання. Особливу увагу під час навчання приділено питанням щодо порядку створення, внесення змін до відомостей та припинення відокремлених підрозділів громадських об’єднань, особливостей документів, необхідних для внесення змін до відомостей про громадське формування, державної реєстрації у скорочені строки, проаналізовано типові недоліки та порушення під час надання адміністративних послуг з державної реєстрації громадських формувань на прикладі окремих випадків, надано для використання буклети та зразки документів.

Таким чином, Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області нагадує про можливість подання документів до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги за наступними адресами:

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Краматорськ, вул. Академічна, 20; тел.: 099-266-91-62, (06264)-6 63-41

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Маріуполь, пр. Нахімова, 82; тел.: 050-951-28-81

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги0-800-213-103

Посилання на відповідну статтю на офіційній сторінці у соціальній мережі facebook Маріупольського місцевого центру з надання БВПД тут* https://www.facebook.com/Mariupol.Legal.Aid/posts/764964107002099, а також на офіційній сторінці у соціальній мережі facebookКраматорського місцевого центру з надання БВПД далі* https://www.facebook.com/Kramatorsk.Legal.Aid/posts/602768253263618.