назад

Безоплатна правова допомога безробітним: правоосвітні лекції та консультації на базі районних центрів зайнятості

18.04.2017 - RSZ 1На виконання Меморандуму про співробітництво та взаємодію між Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) та Координаційним центром з надання правової допомоги від 1 листопада 2016 року, спільно з місцевими центрами зайнятості фахівці центрів правової допомоги Житомирської області відкривають мобільні консультаційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги, проводять лекції, семінари, які стосуються легальної зайнятості, попередження трудової міграції, доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які стоять на обліку в районних центрах зайнятості.

30 березня на базі Лугинського районного центру зайнятості за участі інспектора відділу кадрів Лугинського відділення поліції Коростенського відділу поліції ГУНП в Житомирській області, начальника Лугинського центру зайнятості, фахівців Лугинського цетру зайнятості та начальника Лугинського бюро правової допомоги Ярослава Савчука відбувся семінар із безробітними громадянами Лугинського району. Семінар спрямований на підвищення рівня правової поінформовано працівників Лугинського центру зайнятості про систему БПД та щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу, соціальний захист від безробіття.

18.04.2017 - RSZ 1

Під час семінару трудовому колективу районного центру зайнятості та присутнім громадянам була надана інформація про основне законодавство, яким регулюються соціальний захист населення від безробіття, а саме: Конституція України; Основи законодавства України про загальнообов’язкове державне соціальне страхування; Закони України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття»; «Про зайнятість населення»; інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері страхування на випадок безробіття.

30 березня разом із керівником Хорошівського районного центру зайнятості фахівці Хорошівського бюро правової допомоги проконсультовали громадян, які потребують правової допомоги та перебувають на обліку в центрі зайнятості. Також проінформували громадян про безоплатну правову допомогу, як вид державної гарантії, відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою, діяльність бюро, документи необхідні для підтвердження права на безоплатну вторинну правову допомогу.

18.04.2017 - RSZ 3

Подібні заходи сприяють поширенню правової інформації серед населення та збільшують кількість звернень громадян до центрів правової допомоги.

На виконання домовленостей про співробітництво між Бердичівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Бердичівським міським центром зайнятості 5 квітня на базі центру зайнятості вперше працював дистанційний пункт консультування осіб, що стоять на обліку та є безробітніми. Пункт доступу до безоплатної правової допомоги здійснюватиме прийом громадян із будь-яких проблемних питань кожну першу середу місяця з 9:00 до 12:00.

Перший виїзний прийом громадян у міському центрі зайнятості провела начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Бердичівського місцевого центру Ольга Сікорська.

Поряд із питаннями, які безпосередньо стосуються роботи місцевого центру та бюро правової допомоги, громадяни звертались за допомогою у вирішенні земельних питань, оформлення права власності на нерухоме майно, порядку оформлення спадщини.

4 квітня фахівці Чуднівського бюро правової допомоги Інна Циганок та Неля Осаулюк з метою підвищення правової спроможності та правових можливостей населення в Чуднівському районному центрі зайнятості провели семінар для осіб із інвалідністю на тему: «Легальна зайнятість».

18.04.2017 - RSZ 4

4 квітня заступник начальника Любарського бюро правової допомоги Наталія Поварчук виступила на інформаційному семінарі для військовослужбовців та учасників АТО в Любарському районному центрі зайнятості. Під час заходу довела до відома присутніх інформацію про права, обов’язки та гарантії соціального захисту учасників АТО. По закінченню зустрічі надала 6 консультацій.

18.04.2017 - RSZ 2

Нагадаємо, що 28 березня розпочав роботу мобільний консультаційний пункт безоплатної правової допомоги у Житомирському міському центрі зайнятості за адресою вул. Чуднівська, 110. Кожного останнього вівторка місяця з 09:00 до 12:00 фахівці Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги консультуватимуть громадян, які відвідуватимуть міський центр зайнятості.

Довідково:
Чуднівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93
Любарське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Лугинське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Лугини, вул. Горького, 8Г/42, тел.:(04161) 9-14-20
Хорошівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Хорошів, вул. Незалежності, 4, тел.:(04145) 3-36-59