назад
12.07.19

Навчання представників територіальних громад – шлях до їх розвитку та вдосконалення

Реформа децентралізації вимагає забезпечення органів місцевого самоврядування високопрофесійними та кадрами, які спрямовуватимуть свою діяльність на впровадження у громадах нових, амбітних та дієвих проектів для її мешканців

11 липня 2019 року  у Нових Санжарах відбувся черговий кущовий семінар на тему: «Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині. Цього разу його учасниками стали сільські, селищні голови, депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, держслужбовці Новосанжарського, Козельщинського та Кобеляцького районів.

Модератором заходу виступив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

Спікери заходу розповіли присутнім представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування про питання децентралізації на Полтавщині, який напрацьований досвід, успіхи та напрями реалізації.

«Мобільні, дистанційні пункти доступу безоплатної правової допомоги, програми правової освіти та правової допомоги, спільні комунікативні заходи і це далеко не всі форми співпраці фахівців системи безоплатної правової допомоги та представників місцевих громад», – резюмував директор Регіонального центру.

З його виступу присутні також дізналися про те, як громадяни можуть отримати безоплатну правову допомогу, яка вона буває, куди звертатися за її отриманням.

Про мету загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!”, заходи, які проводяться задля його реалізації учасників семінару розповіли наші партнери представники органів юстиції. Під час виступу вони поінформували про реалізацію Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області актуальних кампаній проекту «Я МАЮ ПРАВО!» за напрямами: #АгроРейдериСтоп; #МаскиШоуСтоп; #ЧужихДітейНеБуває; #ВідповідальнеБатьківство; #ЗаплатиЗарплату; #ХабарЗаНавчанняСтоп; #ЗупиниНасильство; #ЗупинимоБулінгРазом; #ЯМаюПравоНаВиконанняРішенняСуду, «ЯМаюПравоБутиПрисяжним», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», #«Чесна платіжка».

Висвітлюючи блок із соціальних питань доповідачі розповіли про правові засади соціального захисту громадян, пенсійну реформу, її суть та механізми реалізації.

На семінарі також розглянули питання щодо напрямів та форм протидії рейдерству в аграрній сфері та особливості реалізації реформи медицини на Полтавщині здобутки та перспективи її впровадження.

Серед партнерів заходу представники Полтавської обласної ради, Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області, Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.