назад

У Чернівцях для дітей з інвалідністю влаштували яскраве свято

   Справжнє свято з розвагами та подарунками організували 11 липня 2019 року  для маленьких чернівчан з інвалідністю. Захід відбувся у Буковинському центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Особлива дитина». Кожна дитина мала змогу відчути себе поліцейським, ознайомитись з поліцейськими атрибутами та приміряти їх, а батьки отримати правову консультацію від фахівців системи безоплатної правової допомоги в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО».

 

Діти мали змогу спробувати себе у ролі поліцейських. Охочих сісти у авто патрульних і бодай на кілька хвилин стати напарником начальника сектора зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Чернівецькій області Ігоря Пастуха – не бракувало. Під час гри патрульний поліцейський також розповів, як поводитися із незнайомими людьми, нагадав дітям правила дорожнього руху. Перегляд інформаційних відеосюжетів про роботу поліцейського, моделювання ситуацій, які можуть трапитись, поліцейські також відповідали на запитання присутніх.

   Кожен може отримати безоплатні консультації та роз’яснення з питань правового характеру у центрах та бюро правової допомоги, незалежно від рівня доходів. У разі потреби визначені категорії громадян мають змогу скористатись послугами адвоката, роботу якого оплачує держава

– розповіла фахівець системи безоплатної правової допомоги Аліна Зузуля.

Також на заході були присутні представники ГО «Захист», метою діяльності якої є захист соціальних, творчих, економічних, наукових, культурних інтересів людей, яким встановлено інвалідність.

Не залишилась малеча й без подарунків — кожен отримав світловідбиваючий флікер, дитячу художню книжку та буклети на правову тематику.