назад
16.07.19

Навчання щодо захисту виборчих прав

15 липня 2019 року громадський омбудсмен з виборчих прав ВГО громадянської мережі «ОПОРА» у Черкаській області Тарас Щербатюк провів навчання працівників Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо захисту виборчих прав громадян.
Під час зустрічі звернуто увагу на актуальні питання виборчого законодавства, обговорено проблеми, з якими фахівці системи БПД найчастіше мають справу під час надання правової допомоги клієнтам з питань виборчого законодавства, зокрема:
— забезпечення прав виборців, зокрема, вразливих верств населення;
— внесення виправлень, уточнень до списку виборців;
— механізми захисту виборчих прав громадян на території міста та району.
Учасники заходу узгодили спільний порядок інформування про порушення виборчого законодавства, надходження звернень громадян, а також консолідацію зусиль у захисті виборчого права.
Як свідчить практика, співпраця між місцевим центром та громадськими організаціями значно підвищує рівень захисту виборчих прав Черкащан.
Довідково: з січня 2019 року система безоплатної вторинної правової допомоги долучилася до проведення інформаційної кампанії «Я маю право голосу». У лютому 2019 року Координаційним центром з надання правової допомоги підписано Меморандум та налагоджено співпрацю з громадянською мережею «ОПОРА», серед завдань якої проведення спільних інформаційних та правопросвітницьких кампаній щодо виборчих прав громадян.