назад

Робота мобільного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у Христинівському районі

12 липня 2019 року “Христинівським бюро правової допомоги” Уманського місцевого центру з надання БВПД, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», у  приміщені Орадівської сільської ради Христинівського району Черкаської області забезпечено роботу мобільного консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги.
Прийом громадян здійснено начальником відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Уманського місцевого центру з надання БВПД Наталією Сідлецькою та в.о. начальника відділу “Христинівське бюро правової допомоги” Уманського місцевого центру Ольгою Лайтан.
Громадяни зверталися з питаннями земельного та цивільного законодавства на які отримали ґрунтовні роз’яснення.
Бажаючі мали можливість отримати роздаткові матеріали, зокрема, буклети та брошури з тематикою всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
Мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги – це точка доступу до безоплатної правової допомоги до якої  періодично тимчасова група осіб здійснює виїзди за визначеним графіком. Фактично це географічно віддалені, територіально важкодоступні райони, а також місця проживання громадян з особливими потребами або спеціалізовані установи (госпіталі, пансіонати, медичні заклади стаціонарного типу тощо).
Зазначені заходи не лише дають змогу громадянам дізнатися про свої права та  вирішити конкретні питання, а й сприяють формуванню нової правової культури в суспільстві, розвитку правосвідомості, створюють дієвий механізм забезпечення сталого розвитку України як демократичної держави.