назад

Хмельниччина: у Колибаївці розповідали про право на безоплатну правову допомогу та консультували громадян

З візиту до Колибаївської громади розпочали тиждень юристки Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Фахівчині центру поспілкувалися із заступником сільського голови, представниками трудових колективів амбулаторії та дитячого садка, проконсультували мешканців села з правових питань.

У селі Колибаївці 16 липня про систему безоплатної правової допомоги розповідали юристки Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Петрик та Аліна Задорожна.

Так, задля забезпечення гарантій захисту конституційних прав, свобод та законних інтересів  мешканців громади, зокрема права на безоплатну правову допомогу, Ганна Петрик та заступник сільського голови Дмитро Довганюк обговорили загальні положення меморандуму про співпрацю між місцевим центром та Колибаївською ОТГ.

Тимчасом Аліна Задорожна організувала в селі мобільний пункт консультування. Принагідно вона поінформувала громадян, які зверталися по правову допомогу, про реалізацію правопросвітницьких кампаній «Чесна платіжка» та «Відповідальне батьківство», надала відповідні роз’яснення і друковані інформаційні матеріали.

Про алгоритм дій, які б допомогли захистити права споживачів житлово-комунальних послуг, Ганна Петрик розповіла також у амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. У дитячому садку «Янголятко» дошкільнята отримали від юристки карти прав дітей, а працівники дошкільного закладу –матеріали з інформацією про те, куди необхідно звертатися по безоплатну правову допомогу, які правові послуги надають у місцевому центрі та хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу.