назад

Навчання учнів та педагогів фахівцями Охтирського місцевого центру

151210 1110 грудня у всьому світі оголошений як День прав людини. 

У цей день фахівці Охтирського місцевого центру з надання БВПД виступили перед учнями та педагогами державного навчального закладу Охтирський ЦПТО (директор Коритник Є. П) щодо інформування вихованців про їхні права і свободи.

Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вікторія Попович розповіли учням про те, що ухвалення Декларації стало своєрідною новою віхою в історії людства.

З прийняттям Декларації людство отримало надію – надію на право кожного бути вільною людиною, жити у світі без насильства, дискримінації. Крім того,  Кравченко М.М. розповів присутнім про діяльність Охтирського місцевого центру з надання БВПД, про категорії громадян, яким надається безоплатна допомога.

Цього дня відбулося практичне заняття учасників проекту «Закон – понад усе». До Охтирського місцевого центру завітали вихованці гуртка «Правознавство» КПНЗ «Охтирський міський центр позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді» (керівник гуртка Дмитро Дужак). Фахівці кожного відділу ознайомили майбутніх юристів з особливостями роботи. Гуртківці в ході заняття мали можливість взяти участь у прийомі трьох громадян, які звернулися за правовою допомогою до Центру, двом з яких була надана консультація. Особливе зацікавлення викликав у юних правознавців процес надання вторинної правової допомоги, коли  на підставі поданих документів, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», було видано наказ «Про надання вторинної правової допомоги».

151210 02