назад

Захист прав людини – головна тема круглого столу за участю представників Регіонального та Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області

IMG 7056     У День прав людини, 10 грудня, у Хмельницькому відбулося засідання круглого столу «Права людини в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку».

     Організаторами заходу виступили Хмельницькиий університет управління та права, Головне територіальне управління юстиції в Хмельницькій області, Євразійська асоціація правничих шкіл та правників, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України у Хмельницькій області».

     Захід, участь у якому взяли представники державних органів юстиції, правники, науковці та студенти, провели на базі Хмельницького університету управління та права.

     З виступів начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Сергія Дрелінського і начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмили Адамчук, учасники круглого столу дізналися, як працює система безоплатної вторинної правової допомоги та хто має право її отримувати.

     Так, Сергій Дрелінський розповів присутнім про гарантії надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок призначення адвоката у кримінальних справах, пояснив особливості взаємодії центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги із судовими органами, органами державної пенітенціарною служби у Хмельницькій області, а також окреслив основні напрямки роботи Регіонального центру.

     Про досвід та напрацювання співробітників центру, зокрема щодо ведення кримінальних, цивільних і адміністративних справ, розповіла Людмила Адамчук.

     За словами представників центрів БВПД, саме завдяки функціонуванню системи безоплатної вторинної правової допомоги усі громадяни нашої держави мають рівні можливості доступу до правосуддя.

{gallery}img/novyny/2015/gruden/10_10{/gallery}