назад

Участь Шепетівського місцевого центру в засіданні “круглого столу” проведеного Шепетівським міськрайонним центром зайнятості з учасниками бойових дій.

IMG 20151210 135856     В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, 10 грудня 2015 року головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Євген Оніщук взяв участь у засіданні “круглого столу”, який організований та проведений Шепетівським міськрайонним центром зайнятості з учасниками бойових дій.

     Євген Оніщук розповів, про перелік пільг, які надаються учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та порядок їх отримання. Працівником центру більш детально було роз’яснено право на такі пільги, як першочергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, першочерговий ремонт жилих будинків і квартир цих осіб та забезпечення їх паливом, а також пільги зі сплати податків, зборів, мита та інших платежів до бюджету відповідно до податкового та митного законодавства.

     Крім цього, працівник центру повідомив про напрями роботи Шепетівського місцевого центру, зупинився на роз’ясненні Закону України “Про безоплатну правову допомогу” в частині її надання учасникам бойових дій, відповів на запитання учасників засідання стосовно порядку їх звернень до місцевого центру.

     По завершенню заходу головним спеціалістом роздано друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає Шепетівський місцевий центр з надання БВПД, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

{gallery}img/novyny/2015/gruden/10_12{/gallery}