назад

Навчаємо дітей захищати свої права

school3a    Сьогодні, 8 червня, об’єднана команда закарпатської юстиції, БПД та Національної поліції, за сприяння керівництва ЗОШ № 3 у м. Ужгород, вчила дітвору, яка відпочиває у літньому пришкільному таборі, як захищати свої права.

    Фахівці ГТУЮ у Закарпатській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в ігровій формі ознайомили дітей із їхніми основними правами, розповіли з якого віку настає кримінальна відповідальність, та куди звертатися у випадку порушення їхніх прав чи загрози насильства. У рамках заходу діти також дізналися про правопросвітницький проект «Я маю право!» та отримали буклети з координатами центрів БПД.
    Заступник начальника відділу відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Іван Голубка розповів учасникам літнього табору про право кожного громадянина на захист за рахунок держави у випадках затримання, адмінарешту тощо.
    Юні учасники заходу жваво долучилися до обговорення теми прав дітей, задавали питання та висловлювали свої думки з цього приводу.

school 3