назад
08.06.18

Система БПД – приклад гендерної рівності

08.06.2018   forum (4)Координаційний центр з надання правової допомоги (КЦ) є флагманом у впровадженні політики гендерної рівності, а серед юристів системи безоплатної правової допомоги 66% становлять жінки. Про це розповів директор КЦ Олексій Бонюк під час Першого всеукраїнського форуму юристок. Як зазначили організатори та учасники форуму, вперше в історії юридичної професії захід відвідали близько 200 правниць з усієї України, серед яких адвокатки, судді, нотаріуски, представниці правоохоронних органів, правозахисниці.

Як наголосив Олексій Бонюк, у ХХІ столітті саме рівень гендерної політики визначає успішність держави – і економічну, і соціальну. Адже згідно з останніми дослідженнями найбільш успішними країнами, в яких громадяни почуваються захищеними, є ті, де роль жінки у суспільстві, у процесах управління країною досить висока.

08.06.2018   forum (3)

 Політика Координаційного центру в цьому контексті є прикладом для наслідування.

«Політика нашої установи ідеально підходить на роль чемпіона з гендерної рівності та каталізатора інтеграції гендерного «погляду» у всій системі безоплатної правової допомоги», наголосив Олексій Бонюк, додавши, що серед трьох заступників двоє – жінки, у тому числі й перший заступник.

За статистикою, у регіональних центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги понад 58% це жінки, у місцевих – жінок майже 70%.

08.06.2018   forum (2)

Олексій Бонюк запевнив, що КЦ буде послідовно робити наголос у своїй комунікаційній діяльності та навчаннях на підтримці гендерної рівності в правовій сфері та ефективному впровадженні гендерної політики загалом.

08.06.2018   forum (6)

Під час форуму учасниці обговорили питання доступу жінок до юридичної професії та їх вплив на правозахист. Однією із найважливіших тем, що обговорювались – доступ до правосуддя жінок із вразливих груп – жінок, котрі потерпіли від домашнього насильства, іншого гендерно-обумовленого насильства, сексуальних домагань та різних форм і проявів дискримінації.

08.06.2018   forum (5)


Довідково:
Організатором Форуму є Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем” за підтримки українсько-канадського проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, що впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.

08.06.2018   forum (1)


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook        YouTube YouTube        Google Google+  тTwitter