назад

Навчаємось вирішувати спори за допомогою медіації

У навчально-оздоровчому комплексі «Лімниця» Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти з 17 по 18 грудня проводився дводенний навчальний тренінг «Ідентифікація медіабельних сімейних та спадкових спорів. Кваліфіковане пропонування клієнтам вирішити спір за допомогою медіації».

2Тренінг проходив за підтримки громадської організації «Родина Кольпінга на Прикарпатті» та громадської спілки «Українська академія медіації».

Основною метою навчання було поширення серед клієнтів системи надання безоплатної правової допомоги практики альтернативного вирішення сімейних/спадкових спорів за допомогою медіації.

3

У навчальному тренінгу взяли участь фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги Калуського, Івано-Франківського та Коломийського місцевих центрів, та були присутніми директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Івано-Франківської області Михайло Євчук, директор Калуського місцевого центру з надання БВПД Людмила Желізняк, а також голова громадської організації «Родина Кольпінга на Прикарпатті» Володимир Шегда, член правління громадської спілки «Українська академія медіації» Лариса Матвійчук. Зокрема, директором Регіонального центру було наголошено на тісній співпраці з громадською організацією «Українська академія медіації» та важливості отримання знань щодо ідентифікації медійних сімейних/спадкових справ та правильного, кваліфікованого пропонування клієнтам вирішити спір за допомогою медіації.

4

Тренінг проводили сертифікована медіторка, начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з її надавачами Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Світлана Максим’юк та директорка Роздільнянського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Кулішова. Впродовж двох днів були вивчені та відпрацьовані на практиці техніки роботи медіатора, основні поняття та принципи медіації, критерії медіабельності кейса, опановано навички залучення до медіації та роботи з запереченнями.

5

6

У межах тренінгу було проведено театр медіації за участю сімейного медіатора Лариси Матвійчук, завдяки якому слухачі наочно мали змогу відслідкувати етапи медіації.

7

Наприкінці зустрічі усі присутні ділились враженнями від проведеного тренінгу та отримали сертифікати, які засвідчували успішне проходження навчання.

8