назад

Ne byvae vubachenie za nasuliestvo 1


Все частіше і частіше в нашому суспільстві піднімаються питання гендерної рівності, дискримінації та насилля. Звичайно це добре, бо свідчить, що наша спільнота піднялося ще на декілька щаблів свого розвитку й готова сприймати та намагатися вирішити зазначену проблему. Але чим активніше ми вивчаємо дану проблематику, намагаючись вплинути на поліпшення ситуації, тим більше дізнаємося про приголомшеві факти та неосяжні масштаби ганебного явища, що має місце в наш час.

       Нажаль, статистика – наука доволі не втішна. Майже 130 000 звернень до відділів Національної поліції щодо застосування насилля надійшло лише за минулий рік і майже 90 відсотків жертв насилля – це жінки й діти. Можемо лише уявити про сотні тисяч постраждалих, які під впливом певних обставин, або в силу остраху чи власних переконань не звернулись за допомогою до правоохоронних органів.

       Намагаючись вирішити та вплинути на дану проблему, фахівці Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги постійно проводять різноманітні заходи, зустрічі, “круглі” столи, правопросвітницькі семінари, метою яких є визначення діапазону проблеми в регіоні, попередження та допомога тим, хто вже став жертвою насилля. Ne byvae vubachenie za nasuliestvo 2

       Разом з місцевими активістами, фахівці місцевого центру провели соціологічне опитування, щодо ситуації, пов’язаної з застосуванням насилля в м. Бердянську. Результати – шокували. Майже 60 відсотків молоді від 14 до 20 років знають, що таке насилля в сім’ї, далеко не з книжок чи телеекранів. Але дивує й засмучує те, що більша частина з них сприймають насилля нормальним явищем і вважають доволі часто необхідним в процесі виховання.

      Ne byvae vubachenie za nasuliestvo 3 Ряд заходів було проведено і для жінок. Наприкінці квітня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердянського МЦ Євген Сухомлин разом з представниками управління соцзахисту та пенсійного фонду провели семінар-лекцію на тему «Гендерна нерівність жінок» на базі Бердянського районного центру зайнятості. Фахівець МЦ розповів про вражаючи факти насилля, найбільш поширені випадки й прояви дискримінації в нашому повсякденні та, наголошуючи на важливості тематики, закликав жінок не замовчувати проблему, не боятися, й вразі потреби, звертатися до місцевого центру, де завжди готові простягнути руку допомоги та прийняти участь у вирішенні будь-якої ситуації.

За роз`ясненнями законодавстваюридичними консультаціями та правовою допомогою можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: м. Бердянськ вул. Свободи 115/8 1-й поверх (Будівля санепідемстанції)

телефони: (06153)4-89-43, (06153)4-89-42, (095)020-99-18, (096)007-99-09

електронна пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103