назад

imgonline-com-ua-resize-rjVuvMr7Kt


Такого гасла дотримуються фахівці безоплатної правової допомоги Першого запорізького місцевого центру з надання БВПД.

Коли біда приходить в дім несподівано – не завжди знаєш, як реагувати і що робити для відстоювання своїх прав. Громадянка Наталя С. у 2012 році потрапила в ДТП, внаслідок якої  залишилася інвалідом 1 групи та певний час була паралізована.  За нормами діючого законодавства, якщо  внаслідок ДТП людина отримала інвалідність, то страхова компанія повинна сплатити страхову суму. Але страхова компанія під різними приводами відмовлялася виконувати свої зобов’язання.

Два роки Наталя С. самотужки намагалася стягнути страхову виплату, але всі спроби були безрезультатними. Коли в 2015 році відкрилися місцеві центри з надання безоплатної вторинної безоплатної правової допомоги, вона звернулася зі своїм питанням до Першого запорізького МЦ з надання БВПД, де їй було призначено адвоката, послуги якого відшкодовала держава.

Завдяки адвокату безоплатної правової допомоги Тетяні Колєсніковій у серпні 2016 року постановлено рішення суду про стягнення на користь клієнтки зі страхової компанії всіх належних страхових виплат. Адвокат вела також супровід виконавчого провадження, в результаті чого, рішення суду було виконано в повному обсязі.

Також завдяки адвокату Тетяні Колєсніковій Наталя С. дізналася, що виконавча служба, яка повинна була стягувати моральну та матеріальну шкоду з винуватця ДТП за вироком суду, протизаконно закрила провадження по справі. Адвокат, звернувшись до суду, довела протиправність дій виконавчої служби та виконавче провадження було поновлено. 

Щоб і надалі права клієнтки центру не порушувалися, начальник відділу правової інформації та консультацій Златана Кіосєва та начальник відділу право просвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослава Братусь відвідали Наталю за адресою проживання та прийняли письмове звернення про представництво її інтересів у відділі державної виконавчої служби.

Нагадаємо, що для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звернутися до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розташований за адресою:

пр. Соборний, буд.77, 2-й поверх
м. Запоріжжя, 69002

Режим роботи: з 8-00 до 17-00, вихідні дні: субота, неділя

Телефон: тел. (061) 764-60-77,
електронна пошта: zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua