назад
13.09.19

«Не замовчуй насильство! Звернись за захистом»: правопросвітницькі заходи для кропивницької молоді

У молодіжному середовищі досить часто зустрічаються ситуації, коли основним способом вирішення тих чи інших спірних питань є не скільки вирішення проблеми, скільки доказ власної правоти будь-якими шляхами, зокрема, насильством. Як захистити себе від насильства? Де можна отримати правову допомогу? Які послуги надають центри безоплатної вторинної правової допомоги роз’яснювали кропивницьким студентам фахівці системи безоплатної правової допомоги та представники патрульної поліції.

«Якщо вам навмисно роблять боляче, словесно чи діями, або ви стали свідком насильства – звертайтесь за захистом, зокрема, до центрів безоплатної вторинної правової допомоги»,наголосила Олена Шишкарьова, заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області.

Також вона пояснила, що, звернувшись до центрів безоплатної вторинної правової допомоги, можна отримати такі види правових послуг за рахунок держави:

  • надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань;
  • складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру;
  • надання допомоги в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги та медіації;
  • захист;
  • здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • доступ та надання допомоги у такому доступі до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

«Будь-яка людина, яка звернеться по допомогу єдиного контакт-центру за номером 0-800-213-103, може отримати консультації та роз’яснення з правових питань», – наголосила Ольга Салоїд, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва.