назад

«Незнання закону не звільняє від відповідальності», – інформаційно-просвітницький захід із неповнолітніми

20.04 119 квітня провідним спеціалістом служби у справах дітей Новоград-Волинської райдержадміністрації Ганною Костюченко спільно з начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталієм Радзивілом проведено інформаційно-просвітницький захід серед учнів 7-11 класів Пилиповицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Під час зустрічі на тему: «Незнання закону не звільняє від відповідальності», неповнолітнім роз’яснені аспекти адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх осіб.

Особлива увага приділялась застереженню від вчинення протиправних дій, зокрема: вживання спиртних напоїв; скоєння правопорушень; перебування у місцях масового відпочинку молоді; тютюнопаління. Учням школи наголошено на важливість розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення, але без порушення прав та інтересів.

Віталій Радзивіл розповів про надання безоплатної правової допомоги різним категоріям населення, в тому числі дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які постраждали від насильства в сім’ї.

Під час заходу проведено вікторину серед школярів з метою визначення рівня правової освіти та правової свідомості, набуття навичок швидкої орієнтації в морально-правових колізіях, які виникають у повсякденному житті підлітків.  

20.04 2 20.04 4
20.04 5