назад

puzzle

Триває конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги. З моменту оголошення конкурсу взяти участь у ньому виявили бажання 1192 осіб по Україні.

З 14-ти населених пунктів Тернопільщини, де планується відкрити бюро правової допомоги жодної заявки поки не надійшло з м. Монастириська.

З метою залучення юристів Монастириська до участі в конкурсі  19 квітня працівниками Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено виїзну зустріч-інформування в районному центрі зайнятості за адресою: вул. Степана Бандери, 1, м.Монастириська.  На захід були запрошені представники цільової аудиторії – юристи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, працівники юстиції, представники  районного  центру зайнятості та інші зацікавлені особи.

Марія Гамбаль — директор центру, повідомила, що з метою посилення правової спроможності територіальних громад з 1 липня 2016 року по всій Україні запрацюють бюро правової допомоги, як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів та ознайомила  запрошених із порядком та умовами проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників Бюро правової допомоги.

«В бюро правової допомоги громадяни матимуть можливість: отримати первинну правову допомогу (зокрема,юридичні консультації); подати звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги (допомога професійного адвоката); отримати такий вид послуги, як здійснення представництва інтересів клієнта в суді, а також матимуть доступ до електронних сервісів Мін’юсту (в подальшому – всіх державних електронних сервісів). Також, одним із завдань  бюро буде активне правопросвітництво на рівні територіальних громад,» – зазначила Марія Гамбаль.

В конкурсі з відбору керівників/заступників керівників бюро зможуть взяти юристи, які бажають робити зміни у своїх територіальних громадах, вільно володіють українською мовою та мають бажання приєднатися до команди системи безоплатної правової допомоги в Україні Дізнатися більше про вимоги до претендентів, строки проведення, умови участі в конкурсі та заповнити заявку на участь у ньому можна на веб-сайті: www.legalaid-jobs.in.ua.

Нагадуємо, Координаційний центр з надання правової допомоги оголосив 4 квітня конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги.

Для участі у конкурсі претендентам необхідно:

1) до 18 години 00 хвилин 4 травня 2016 року заповнити заявку на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua. Надіслані в інший спосіб та/або з порушенням встановленого строку заявки не розглядаються;

2) до 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року пройти курс дистанційного навчання «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» (далі – курс дистанційного навчання). Зареєструватися на курсі дистанційного навчання зможуть ті претенденти, які отримають запрошення Координаційного центру з надання правової допомоги, надіслане на адресу електронної пошти, вказану в заявці. Проходження претендентами курсу дистанційного навчання завершується о 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року.