назад

Ніжинський місцевий центр з надання БВПД на Ічнянщині

P30107061 березня 2016 року заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Сербін, з метою розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги та на виконання Плану роботи на І квартал 2016 року, провела ряд робочих зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування та мешканцями Ічнянського району.

Перебуваючи у місті Ічня, Олена Сербін зустрілася з в.о.голови Ічнянської районної державної адміністрації, керівником апарату Олександром Бондарем, головою Ічнянської районної ради Григорієм Герасименко та депутатом районної ради, головою політичної партії «Батьківщина», Віктором Іващенко. В ході зустрічі були обговоренні питання співпраці та консолідації зусиль, спрямованих на поширення інформації про право осіб, визначених Законом України «Про безоплатну правову допомогу» на безоплатну вторинну правову допомогу. Також було проведено роз’яснювальну роботу щодо категорій осіб, які належать до суб’єктів права на таку допомогу, окреслені подальші кроки тісної співпраці між місцевим центром та Ічнянською райдержадміністрацією та районною радою в частині визначення пріоритетних напрямків діяльності та реалізації заходів, спрямованих на поширення доступу до безоплатної правової допомоги жителів Ічнянщини. Досягнуто домовленості про підписання меморандумів про співпрацю між Ніжинським місцевим центром з надання БВПД, районною радою та райдержадміністрацією.
Крім того, з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги жителів територіальних громад, працівник місцевого центру відвідала Дорогінську сільську раду Ічнянського району Чернігівської області, де зустрілася з головою сільради Валентиною Прохоренко. В ході зустрічі Олена Сербін розповіла про систему безоплатної правової допомоги в Україні, про діяльність Ніжинського місцевого центру, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, про категорії осіб, які мають право на отримання такої допомоги. На інформаційній дошці сільської ради були розміщені об’ява та інформаційні буклети з адресою центру та контактними телефонами.
З метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги для людей, позбавлених можливості пересування, заступником начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Оленою Сербін проведено виїзний прийом до інваліда Великої Вітчизняної війни Лазоренка О.В., що звернувся до Ніжинського місцевого центру з питань здійснення представництва його інтересів у кримінальному провадженні.
Також, було проведено “вуличне” інформування громадян Ічнянського району. Всім бажаючим були роздані інформаційні буклети, надані відповідні роз’яснення про систему безоплатної правової допомоги та її завдання.P3010709P3010711P3010713P3010715P3010716P3010720P3010712