назад

Ніжинський місцевий центр здійснив робочий виїзд до Талалаївського району

P125058125 січня 2016 року у приміщенні Талалаївської районної державної адміністрації відбулася робоча зустріч з керівниками та посадовими особами виконавчих органів райдержадміністрації та районної ради, представниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства Талалаївського району, а також волонтерами, учасниками АТО та засобами масової інформації. Метою проведення зустрічі було обговорення та вирішення проблем, з якими зустрічаються учасники АТО та члени їхніх сімей, презентація Інформаційного центру допомоги та Центру допомоги для учасників АТО, налагодження зв’язків з обласною Спілкою воїнів АТО, а також інформування присутніх про можливість отримання безоплатної правової допомоги. Зустріч відбулася в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що підтримується Європейською Комісією та Конкурсу малих грантів «Підтримка місцевих ОГС та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні» в партнерстві з Чернігівською обласною молодіжною громадською організацією «Світанок».

На зустрічі були присутні: заступник голови райдержадміністрації Лариса Шевченко, керівник апарату райдержадміністрації Оксана Вебер, заступник голови районної ради Станіслав Катрушенко, зав.сектору сім’ї , молоді та спорту Ніна Луценко, працівники соціальних служб районного центру для сім’ї, дітей та молоді Людмила Рябчун , Леся Шимченко, представники відділу держгеокадастру Ольга Вігура, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Людмила Сердюк , директор центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Наталія Рябчун, в.о. начальника УСЗН РДА Геннадій Самійленко, начальник відділу освіти РДА Оксана Плюта, директор районного центру зайнятості Ольга Тимошенко, директор територіального центру надання соціальних послуг Володимир Марченко, представник об’єднаного районного військового комісаріату Володимир Батюта, представники Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Олена Іванова та Олена Сербін, голова громадської організації «Талалаївська спілка учасників АТО» Богуслав Борсук, редактор районної газети «Трибуна хлібороба» Олександра Гостра.
Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Іванова та заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олена Сербін також взяли участь у заході, де проінформували присутніх про діяльність Ніжинського місцевого центру, про порядок роботи зі зверненнями громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, що визначені пунктами 1, 2, 8-12 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», підкреслили важливість відстоювання інтересів осіб, які потребують безоплатної правової допомоги та необхідність забезпечення максимальної ефективності інформаційної кампанії, для покращення правової поінформованості жителів Талалаївського району. Також були обговорені проблемні питання , що стосувалися прав учасників АТО на отримання пільг, передбачених законодавством. Особлива увага приділена питанням відведення земельних ділянок, забезпечення житлом та пільгам при оплаті обов’язкових платежів. Результатом проведення зустрічі було підписання Меморандумів про співпрацю Ніжинського місцевого центру з надання БВПД з Талалаївською районною державною адміністрацією, громадською організацією «Талалаївська спілка воїнів АТО», Чернігівською обласною молодіжною громадською організацією «Світанок» .
Працівники Ніжинського місцевого центру також провели робочі зустрічі з головою Талалаївської районної державної адміністрації Сергієм Коломайкою, першим заступником голови райдержадміністрації Анатолієм Дупою, заступником голови райдержадміністрації Ларисою Шевченко та керівником апарату райдержадміністрації Оксаною Вебер. В ході зустрічі були обговоренні питання співпраці та консолідації зусиль, спрямованих на поширення інформації про право визначених законодавством категорій осіб на безоплатну вторинну правову допомогу. Також було проведено роз’яснювальну роботу щодо осіб, які належать до суб’єктів права на безоплатну правову допомогу, що визначені пунктами 1, 2, 8-12 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та порядок роботи зі зверненнями громадян.
Також була проведена зустріч з головою районної ради Юрієм Дзюбаном, головні питання обговорення: забезпечення рівних можливостей для доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям віддалених населених пунктів Талалаївського району, покращення правової поінформованості жителів територіальних громад, підвищення рівня довіри та позитивного іміджу до органів державної влади та винесення на розгляд сесії депутатів Талалаївської районної ради Програми розвитку безоплатної правової допомоги мешканцям Талалаївського району.
Відбулися робочі зустрічі з начальником служби у справах дітей райдержадміністрації Людмилою Сердюк та директором центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Наталією Рябчун, де було розглянуто конкретні питання для налагодження спільної діяльністі сторін задля підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу, поширення інформації про право визначених законодавством категорій осіб, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу.
Відбулася зустріч з редактором районної газети Олександрою Гострою. Результатом зустрічі є домовленість про взаємодію при організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу та підписання Меморандуму про співпрацю.
Відбулось виїзне консультування, зокрема, працівники відділу попередньої роботи з клієнтами зустрілись з інвалідом Великої ітчизняної війни, Мірошниченком Іваном Прохоровичем, який звернувся до центру з питання вирішення конфлікту між сусідом за межу земельної ділянки. Івану Прохоровичу було надано розяснення щодо порядку прийняття та вирішення звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.P1250562P1250566P1250570P1250573P1250577P1250579P1250582P1250584P1250585