назад

Ніжинський МЦ провів виїзне консультування та робочі зустрічі у с. Григоро-Іванівка

P112051312 січня 2016 року на виконання Меморандуму про співпрацю та для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям Ніжинського району с. Григоро-Іванівки у приміщенні сільської ради була проведена виїзна приймальня за участю начальника Ніжинського міськрайонного управління юстиції Віктора Гопанчука, нотаріуса Ніжинської міської державної нотаріальної контори Людмили Чумак, начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Старчака, начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олени Іванової. Усім мешканцям громади, що звернулися, були надані ґрунтовні роз’яснення та відповіді. В ході зустрічі було надано юридичні консультації та рекомендації щодо першочергових дій по таким питанням : своєчасна оплата комунальних платежів та пільги для ветеранів війни; проведено роз’яснювальну про отримання пільг та соціальне забезпечення осіб, які досягли сторічного віку; обговорені питання спадкування земельних ділянок, отримання пільг та забезпечення житлом багатодітних сімей.

Під час спілкування з сільським головою Володимиром Орлом та секретарем Оленою Дмитренко працівниками Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги були порушенні питання підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, а також отримання безоплатної вторинної правової допомоги особами, які належать до суб’єктів права на безоплатну правову допомогу, що визначені пунктами 1, 2, 8-12 статті 14 Закону України « Про безоплатну правову допомогу».
За результатом зустрічі було досягнуто домовленості подальшої співпраці, що спрямована на інформування жителів територіальної громади про можливості вирішення їх проблем у правовий спосіб, підвищення правової освіти, створення належних умов для забезпечення доступу мешканців с. Григоро-Іванівка до безоплатної правової допомоги.P1120528P1120532P1120536P1120541P1120544P1120517